torstai 19. toukokuuta 2011

Uimakoulua, Rajasaareilua ja upouusi kamera!

Oltiin viime viikonloppuna Nukan kanssa Hyvinkään Koirakylpylässä opettelemassa uimaan! Ongelmana on lähinnä ollut uimaan lähteminen. Vesi elementtinä kiinnostaa tai voisi jopa sanoa, että Nuka rakastaa vettä, mutta vain niin kauan kun jalat osuvat turvallisesti pohjaan. Nuka noutaa leluja innoissaan vedestä, kunhan ei joudu uimaan, sillä silloin iskee pakokauhu! Olen kuitenkin sitä mieltä, että se kaipaa vain rohkaisua, sillä kyse ei ole siitä, että se pelkäisi vettä. Itse en uskalla pakottaa, ettei se sitten rupea kammoksumaan koko ajatusta vedestä. Niinpä varasin meille ajan Hyvinkäälle uittajan kanssa. Sillä mikäpä sen parempi ratkaisu pahimmille kesähelteille paahteessa lenkkeilemisen sijaan ja lihaskunnon ylläpitämiseksi kuin uiminen!

Alku oli sitä mitä odotinkin, Nukan sai raahata veteen ja se koitti kaikin keinoin kääntyä ympäri tai kivuta reunoilta ylös! :D Mutta kaikesta tästä kamppailusta huolimatta, se ei ollut kuitenkaan pakokauhun vallassa, vaikka ilmeestä päätellen pikkasen jännitti!


Vedestä ylös noustessaan oltiin hyvin reippaita ja hyväntuulisia, eikä Nukalla ihme kyllä ollut minkäänlaisia aikeita lähteä pois. Muutama kerta uitiin uittajan kanssa ja Nuka kirjaimellisesti työnnettiin veteen, mutta uimaan päästyään se pian polskutteli menemään kuin vanha tekijä! Seuraavaksi otettiin esiin uimalelu, jota Nuka on tykännyt noutaa vedestä mutta ei ole rohkaissut vielä uimaan. Houkuttelin reunalla ja kun Nuka oli vedessä heitin lelun ja pyysin Nukaa hakemaan, hetken emmittyään se hyppäsi veteen ja nouti lelun! VAU :D

Pian Nuka ei kaivannut kuin pientä houkuttelua tai "tönäisyä" kun se nouti lelua kerta toisensa jälkeen iloisena! Uitiin jopa allasta ympäri kaikessa rauhassa :) Välillä ehti poseeratakin!


Olin erittäin positiivisesti yllättynyt, en odottanut ihan näin upeaa suoritusta! Tästä on nyt hyvä lähteä harjoittelemaan uimista kesällä! Hieman joutunee odottelemaan vielä vesien lämpenemistä, sillä Nuka tulee tarvitsemaan mua rohkaisuksi ekoilla kerroilla :) Nytpä kuitenkin tiedän, että se osaa uida eikä tässä ole kysymys kuin siitä uskaltamisesta irrottautua pohjasta! Kyllä me vielä kesällä uidaan ;)


Seuraavana päivänä olikin tarkoitus pitää pienimuotoinen huskymiitti Rajasaaressa. Hyvin pienimuotoinen siitä tulikin, sillä paikalle ei saapunut meidän lisäksi kuin Ronja ja Ruska omistajansa kanssa! :D Mutta koirilla oli hauskaa! :) Nukalla riitti virtaa, kuten aina! Hetken ehdin jopa epäillä sen jaksamista eilisen tunnin uintireissun jälkeen.. mutta Nuka ei väsy koskaan :DNiin ja meillä on uusi perheenjäsen, Canon EOS 7D :D Vanha järkkäri sanoi itsensä irti, liekö tullut jo tiensä päähän.. Ainakaan sitä ei kelpuutettu enään vaihdossa, koska on jo niin vanha.. :( Tämä uusi on mulle vielä hieman "uusi ja ihmeellinen" ja vie aikansa tottua kaikkiin uusin ihmeellisiin ominaisuuksiin..  Kaikki edellä olevat kuvat on jo otettu uudella kameralla ja tässä vielä yksi kuva eiliseltä, kun kiivettiin Nukan kanssa kehä II varrella meluesteen huipulle auringon laskiessa kuvaamaan :)


2 kommenttia:

  1. Ihana blogi teillä! Haluaisin myös viedä koirakylpylään omia poikiani, mutta matkaa on vähän liikaa sellaiseen reissuun :)

    Ps. Minullakin siis kaksi kuuhaukkulaista ja kirjoitan omaa blogia Dinosta!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Oli kyllä antoisa reissu :) Nyt se ui mökilläkin viimeksi, vaikka vähän sai silti vielä tuuppailla.. Mutta samalla periaatteella voi koittaa ihan järvessäkin mitä tuolla kylpylässä tehtiin. Eli pelastusliivit niskaan ja sitten vain mennään veteen, reippaasti kehuen :)

    Kävinkin jo lukaisemassa teidän blogia :)

    VastaaPoista