torstai 1. marraskuuta 2012

Terveisiä Pohjoisesta!

Sunnuntaina lensin pikaiselle visiitille Ivaloon tapaamaan Elinaa ja Terhiä sekä tietenkin huskyja!  Ivalossa oli jo täys talvi ja tällaiselle etelän vetelälle tahto tulla hiukan vilu. Jäätyneistä varpaista ja tunnottomista sormista huolimatta oli se vaan hieno reissu, ei voi muuta sanoa! Kuvia tuli räpsittyä 1458kpl.. oho! Toki suurin osa on sontaa, mutta teille jotka pidätte kuvista etenkin niistä joissa esiintyy Siperianhuskyja.. niin täältä pesee!

Ykköshiski Koda

Lempityttö Valar

Iiiihanin Elendil, Kodan tytär

Kodan poikia Narsil, Ciril ja Rumil

Kodan poika Mitril

Haldir ja Kenai

Skittel

Keke tahtoo!

Koirasusi Hemmoa hymyilyttää kun ruoasta puhutaan

Alaskanhusky Killi

Kaunis Heli

Sievä Klara

Lumoava Lumos

Nevada ottais lisää!

Mun kämppäkavereitaReissusta tarttui mukaan odotettu tuliainen, joka ehkä olikin koko reissun takana.. Nimittäin Siperianhusky, Valis Aja av Varnjarga Viddas&Vesterelva kennelistä Norjasta. Kutsumanimeltään ollut Aja, joka tosin näin suomalaisen suuhun ei kuulosta niin hohdokkaalta. Tällä hetkellä tyttö on ollut Maya, mutta ollaan pohdittu muitakin vaihtoehtoja (saa ehdottaa). Hirmu mukava, rauhallinen ja tasapainoinen tyttö. Vähät välitti lentokentistä, lentämisestä ja kaupungin pauhuista vaikka onkin ikänsä asunut Pohjois-Norjassa valjakkokoirana. Erittäin ihmisrakas ja vaikuttaa kiintyvän herkästi. Toisiin koiriin on toistaiseksi suhtautunut varsin välinpitämättömästi ja sekös on noita omia potuttanut.

Maya pääsi alkuun nuuhkimaan talon läpi itsekseen kun Nuka ja Fumiko oli ulkona, sitten lähdettiin yhdessä lenkille. Lenkin aikana saivat nuo omat koirat puhallella suurimman innostuksen ja alkuhämmennyksen ulos ja rauhoittua, jonka jälkeen oli sopiva hetki päästää ne yhdessä tuonne pihalle tutustumaan. Nuka ja Fumiko koitti kovasti lähteä heti leikkimään, kun Maya hiippaili mieluummin taka-alalla ja välttelee katsekontaktia. Johtuu ehkä alkujännityksestä, onhan sillä tässä aika paljon sulateltavaa kun koti, ympäristö, olosuhteet, ihmiset ja koiratkin vaihtunut ympäriltä. Lenkit sujuvat hyvin, mutta sisällä on hieman jännittynyt tunnelma. Kaikki kulkevat varpaillaan ja pälyilevät sivusilmällä toista. Maya vetäytyy mieluusti syrjään ja on linnottautunut keittiöön, jossa kokee olevansa turvassa. Aika näyttää miten tässä käy. Pidellään vaan kovasti peukkuja!

Perusilme

9 kommenttia:

 1. Onnea uudesta perheenjäsenestä! :)

  Tuo lisää kuvia linkki ei aukea, vaatii salasanaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mutta katsotaan nyt miten käy..

   Juu, linkki ei auennut alkuun kuin salasanalla, mutta on nyt muutettu julkiseksi :)

   Poista
 2. Ooh! Onnea uudesta siperialaisesta! Nyt on valjakko kasassa ;)

  VastaaPoista
 3. Vaadin lisää kuvia Aja-Mayasta! mut sen nimihän voi olla Baja-Maja.... :) niinku jotkut semmoset löhölinnat lämpimissä maissa! :D

  Ja aivan hillittömän upeita kuvia tuolta Terhilästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai bajamaja... :D Sehän on vessa! yhh... Mutta taitaa olla niin, että Mayaksi jää. Ei keksi parempaa ja sitä se tottelee! Onneksi se kumminki lausutaan "maija" ... :D

   Terhilässä on hillittömän upeita koiria ;)

   Poista
 4. Ainiin, ps. miten olisi Miyki tai vastaava? Maya on kyllä myös kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ehdotus ja innostuinkin siitä alkuun! Mutta sitten totesin että reagoi tuohon Mayaan niin hyvin, että kai se on parempi kuin vaihtaa ihan uuteen :)

   Poista