tiistai 21. toukokuuta 2013

Hei, meillä on kesä!

Hurjaa millaista vauhtia kevät on edennyt! Vietin viikonlopun mielenkiintoisilla luennoilla, aiheena eläinanestesiat. Sunnuntaina tajusin kotimatkalla, että täällähän on sillä aikaa tullut kesä. Vihreää kaikkialla, kukat kukkivat ja oli kuuma.

Meidän luumupuu (tai joku vastaava)

Koirat ovat viettäneet rauhallisempaa elämää pari viikkoa, kiitos Nukan. Tyyppi vähän innostui Pitkäkoskella, jonka seurauksena sai parin viikon tulehduskipulääkekuurin ja pakkolepoa. Näitä on ollut aiemminkin, mutta ovat rauhoittuneet päivässä tai parissa ilman lääkkeitä. Tällä kertaa ei. Alkuun kiinnitin huomion vain epäpuhtaaseen raviin, mutta pieni vetolenkki paljasti jonkin olevan pahasti pielessä. Nuka raahautui väkisin mukana ja koitti pysähdellä. Ihmettelin et vaikka sen vetohalut ovatkin vaihtelevia niin näin se ei ole pistänyt kampoihin koskaan, eikä ollut edes mitenkään lämmin ilta. Käytiin vielä pienellä kävelylenkillä vetolenkistä selvittyämme ja ontuminen alkoi. Vaikea sanoa kumpaa etujalkaa Nuka ontui, molempia ja ehkä pahemmin oikeaa. Välillä lähti jopa jalka alta. Seuraavana päivänä marssittiin sitten meidän ortopedin juttusille!

Täältä kaikki sai alkunsa..Kipu sijoittui olkiin, molemminpuolin mutta erityisesti sinne oikealle. Nukaltahan kuvattiin parisen vuotta sitten lonkat, kyynäret ja selkä eikä muuta huomautettavaa löytynyt kuin pikkuruinen luupiikki selässä. Olkia ei ole kuvattu ja ne ois sitten seuraavana listalla. Nuka aristi taivuttelua kuitenkin vain ääriasennoissa eikä kuvaamisen kanssa siksi ole kiirehditty. Hoitona lepo ja Rimadylia pari viikkoa. Herkkismaha sai Rimadylista tietty karsean ripulin, joka onneksi helpottui maitohappobakteereilla ja saatiin jatkettua kuuri loppuun.

Tytöt ottaa rennosti

Mitään erityistä tilannetta en muista missä Nuka olisi itsensä loukannut. Toivottavasti kyseessä on kuitenkin vain jokin revähdys, eikä mitään pahempaa. Kipu helpotti parissa päivässä ja pian Nuka oli taas elämänsä kunnossa, eikä voinut käsittää miksi ottaa rauhallisesti. Pariin otteeseen ollaan käyty meidän pienessä lähipuistossa päästelemässä pahimpia höyryjä. Eilen pääsivät sitten Loutin koirapuistoon, koska eihän noita pidellyt edes kuonopannat ja kuuri loppuu tänään.

Neiti Fumiko kävi pitkästä aikaa näyttelyssä, Royal Canin Show Helsingissä. Aika tarkalleen vuosi taitaa olla edellisistä.. En kyllä ole varma, mutta vähän laiskasti on käyty. Tuomarina Mery Chantal Ranskasta. Tarkka tuomari, kiinnitti erityisesti huomiota koiran käyttäytymiseen ja purukalustoon. Aika aran oloinen tuomari koiria käsitellessä, säikähti kun Fumiko aivasti hampaita katsottaessa. Onneksi Fumiko ei kuitenkaan käyttänyt tilausuutta hyväkseen ja pelotellut tuomaria kuten viimeksi (tosin tuomari pelotteli tuolloin ensin Fumikoa). Suhtautuminen tuomariin siis rodunomainen ja kehujakin tuli.

"Feminine head. Full teeth. Exc. pigmentation. Well balanced body. Very good topline. Exc. angulations. Moves freely." AVO ERI1 SA PN3 ja eka serti!!! :)

Meretelle kiitokset kuvasta!

1 kommentti:

  1. Arat tuomarit on kyllä syvältä :/, meillä luultiin Rytmia vihaiseksi kun sillä sattui olemaan arpi silmäkulmassa, ja pyysi että minä näytän sen hampaat.. Onneksi nuo on kuitenkin (toivottavasti) harvassa :)

    VastaaPoista