tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tutkimusmatkailua

Kyllä se vaan niin on, että kevät ja kesä on parasta aikaa pennun kanssa. Ei haittaa kiikuttaa pentua ulkona tuon tuosta, saatika jalkoja palele kun ulkona oottelee josko se pissa jo tulis. Ihan kiva kun on pentu jonka kanssa joutuu ihan oikeesti opettelemaan tuota sisäsiisteyttä. Aikaisemmat kun on olleet sisäsiistejä lähes luovutusikäisestä, eikä muuta ole tarvinnut tehdä kuin tarjota tarpeeksi usein mahdollisuutta käydä tarpeilleen ulos. Kyllä Djalikin kivasti tietää kun ulos mennään, että nyt tehdään tarpeet ja vasta sitten leikitään. Yhtä hyvin ne voi silti tehdä myös sisälle kun siltä tuntuu ja paras paikka on lastenhuone.. Toisinaan saattaa pokkana juosta ulkoa vääntämään pökälettä sisälle. Tämä onkin mulle aivan uutta ja joutunut ihan raapimaan päätään miten tää sisäsiisteysopetus toimiikaan.

Camouflage peti. Tämä ostettiin paljon ennen kuin pennut olivat edes syntyneet!


Toisekseen paljon mukavampi kulkea pennun kanssa tutustumassa maailmaan ja sosiaalistumassa kauniina kesäpäivinä. Viime viikonloppuna oltiin jälleen isossa kaupungissa, tällä kertaa miehen isoisää tapaamassa vanhainkodissa. Tuonnekin olisi kuulemma koiran kanssa saanut mennä, mutta kuulimme tästä vasta kun pentu oli jo kiltisti jäänyt autoon odottamaan. Ensi kerralla sitten! Mutta hyödynsimme jälleen kaupunkiympäristön ja kävimme pienellä tutkimusmatkalla rannassa. Siellä ihmeteltiin merta ja erinäisiä vesilintuja. Jännimpiä oli parvi valkoposkihanhia, jotka pitivät aikamoista metakkaa. Tuli myös ohitettua lukuisia koirakoita ja pörräsipä yläpuolella hetken helikopterikin. Reipas pentu ei vähästä hätkähdä ja jos hätkähtää (esim. parin pointterin lentoon ajamat hanhet) palautuu nopeasti. Fiksu pentu!
Riiviö vaikuttaa kotiutuneen jo täysin. Sisällä vedetään välillä jo sellaista rallia, että saa olla jo rauhottelemassa ennenkuin sattuu. Pihapiiri on otettu omaksi ja metsään lähdetään jo reippain mielin. Fumikon kanssa tulevat erinomisesti juttuun ja painivat vähänväliä. Fumppakin on niin iloinen kun on vihdoin kaveri joka jaksaa leikkiä. Nähtäväksi jää miten leikit kehittyvät Djalin kasvaessa. Leikkiessään Djali pitää kauheeta pörinää ja haukkumaan on ryhtynyt komentaakseen. Meillä kun esimerkiksi ei koirilla ole asiaa makuuhuoneeseen on Djalin kanssa tästä välillä aikamoinen vääntäminen. Kun useamman kerran olen sen nostanut takaisin huoneen ulkopuolelle ja lopulta luovuttaa hetkeksi, alkaa komentaminen. Tähän en ole kiinnittänyt mitään huomiota. Kehun vasta kun asettuu rauhallisesti makaamaan ja menen luo. Väsyneenä jääkin jo kivasti odottelemaan kynnykselle, mutta riehutuulella pitää vähän kokeilla rajoja.

Ihan pieni ja viaton pentu vain


Autotallikin on jo tullut tutuksi ja hyvin maistuu tirsat betonilattialla.
Tänään käytiin pienellä luontoretkellä ihmettelemässä isoa puista siltaa, kosken kohinaa, sorsia ja pitkospuita. Hienosti kulkivat Fumikon kanssa vaunujen vierellä alkumatkan, jonka jälkeen Djali sai juoksennella vapaasti poluilla. Vastaan tulleita ihmisiä olisi ollut kovin mukava käydä vähän pusuttelemassa, mutta hienosti oli poju kuulolla eikä mennyt kun pyysin pysyttelemään luona. Kovasti keräsi ihailua suloinen ja tottelevainen pentu. Hyvää treeniä sekin ettei kaikkia maailman ihmisiä tarvitse käydä tervehtimässä vaikka sosiaalinen onkin.


4 kommenttia:

 1. Kiva, että Fumiko on saanut painikaverin :)
  Mielenkiinnolla seuraan Djalin kasvua ja kehitystä. Ihania kuvia jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Fumppa vaikuttaa niin onnelliselta. Se oli niin raukka kun huskyt ei sen kanssa leiki kaikista liehittelyistä huolimatta. Nyt on väsymätön painikaveri :)

   Poista
 2. Taigalla ei näy mitään edistystä sisäsiisteydestä, vaikka sitä kiikutetaan ulos ja kehutaan kun tekee pissit tai kakat. Aina leikin, heräämisen, syömisen ja pidemmän hereilläoloajan jälkeen ulos. Monta kertaa päivässä siis! Mutta eiköhän se siitä, on me voitu ottaa olohuoneesta paperit pois- kun ei se niille hakeudu pissalle vaan suhauttaa vaan jonnekki. Ei osaa pyytää ulos, vaan just juoksee jonnekki ja siellähän se lätäkkö jo onkin..

  Yhtä huono pidättelemään kuin emonsa oli.. Venus oli sisäsiisti vasta vuoden iässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mäkin vähän vaadin liikoja kun tyyppi ollut meillä vasta reilun viikon.. :D

   Poista